Je hebt de keuze uit binnen- of buitenzonwering, maar wat zijn precies de verschillen? We lichten beide toe zodat je een bewuste keuze maakt voordat je je zonwering gaat kopen.

Buitenzonwering kopen

De naam zegt het al, buitenzonwering wordt aan de buitenkant van je huis geplaatst. Buitenzonwering houdt de hete zonnestralen al tegen voordat ze je ramen bereiken en is hierdoor zeer effectief.

Koop zonwering voor enkel verkoeling in huis, zoals screens of uitvalschermen. Wil je op een warme dag heerlijk op je terras van wat schaduw genieten? Koop dan een knikarmscherm. Markiezen, shutters en rolluiken zijn ook voorbeelden van buitenzonwering.

Binnenzonwering kopen

Binnenzonwering maakt deel uit van je interieur doordat het aan de binnenkant van je ramen wordt geplaatst. Vandaar dat binnenzonwering, naast dat het de felle zonnestralen tegenhoudt, dient als decoratie.

Binnenzonwering koop je in talloze soorten en er zit dus altijd wel iets bij dat past bij je smaak. Vouwgordijnen passen perfect bij een landelijk of romantisch interieur, maar houd je juist meer van strak en modern dan is het kopen van jaloezie├źn of rolgordijnen een goede optie.

Meer info op www.rovana.be