Heb je weleens van DTS master Audio gehoord? Dan weet je waarschijnlijk al dat er veel verschillende surroundformaten zijn en het is daardoor erg lastig om te weten wat ze nu allemaal precies voor je kunnen betekenen.

Het is wel van belang dat je weet om welke formaten het gaat, zodat je zeker weet dat je receiver deze formaten aan kan. Je kunt op een Blu-ray disc staan vaak verschillende formaten zoals Dolby Digital of DTS. En natuurlijk is het belangrijk om te weten of je receiver deze formaten ook wel kan afspelen.

Het nieuwe tijdperk brengt nieuwe audiotechnieken

In het nieuwe HD tijdperk zijn er twee belangrijke audiotechnieken bij gekomen, namelijk de DTS master Audio en de Dolby True HD. Deze twee formaten zijn afkomstig van de normale Dolby en DTS formaten en het verschil is dat ze vele malen lagere compressie hebben en dus ook een veel beter geluid.

Deze nieuwe formaten staan op Blu-ray discs en niet op normale dvd’s. Wil je deze hogere audio kwaliteit kunnen afspelen moet je dus een Blu-ray speler hebben, maar ook een receiver met een decoder (een chip die het mogelijk maakt om surround formaten af te spelen) voor Dolby True HD en DTS-HD Master Audio. De nieuwste receivers hebben deze decoder, maar oudere receivers nog niet.