Een zonneboiler goedkoop kopen en installeren, is dat wel verstandig? Wanneer je op zoek ben naar een nieuwe CV ketel, dan kun je zeker overwegen om deze aan te sluiten op een zonneboiler systeem.

De zonneboiler kan je nieuwe, maar eventueel ook oude cv ketel voorverwarmen met de warmte van de zon. In de bovenste laag van de zonneboiler wordt er dan een extra spiraal geplaatst. Dan wanneer de retourtemperatuur van de leidingen van je nieuwe CV ketel lager is dan de temperatuur in de zonneboiler, zorgt de regeling dat het retourwater een 3-wegklep door de bovenste spiraal geleid wordt.

Maar een cv ketel kan niet volledig verwarmd worden door een zonneboiler. De inlaattemperatuur voor je radiatoren is ongeveer 70 graden en de zonneboiler is gemiddeld 50 graden.

Omdat de retourtemperatuur van uw CV systeem tussen de 35 en 40 graden is, kunt u deze wel voorverwarmen tot 50 en soms zelfs 65 graden middels het bovenste spiraal van uw zonneboiler. Uw nieuwe cv ketel hoeft op deze manier minder energie ( gas ) te verbruiken om het water te verwarmen. Dit systeem is dan ook uitermate geschikt voor het na- en voorjaar.

Vraag offertes aan voor het plaatsen van zonneboilers

Wil je graag vandaag nog weten hoeveel het kost om een zonneboiler te plaatsen? Neem dan vandaag nog contact met ze op en vraag een gratis offerte aan voor het plaatsen van een zonneboiler.